måndag, februari 23, 2009

Vårda vapen är skitigt

Söndag förmiddag ägnade vi åt att vårda vapen. Inte det roligast men helt OK efter att ha skjutit en hel dag. Det gäller att lära sig vart det blir skitigast och vilka områden som är viktigast att göra rent så att vapnet fungerar optimalt. Vi gjorde särskild tillsyn eftersom de ska in i kasun. Trevligt hade vi i alla fall under tiden.

Ryktesvägen fick vi höra att instruktörerna skrutit över våran fina träffbild och att vi haft bättre träffbild än hemvärnsgubbarna. På våran mörkerskjutning hade vi en träffprocent på 83%. Det var vi väldigt nöjda med. Visserligen på 50 meters avstånd men ändå.

Efter lunch körde vi in till P4. På vägen dit höll jag på att köra på två älgar. Jag tittade i backspegeln för att se att bakomvarande bil var med eftersom vi körde sambandskörning, när jag tittar fram igen älgar två fjolårskalvar över vägen. Det vara bar att ställa sig på bromsen. Turligt nog kom ingen bil i mötande körfält och jag missade älg nummer två med någon meter.

Vi låste in vapen i kasun och sedan hemåt. Jag var riktigt trött, men oj vad skoj jag har haft det. Ser fram emot nästa skjutning.

Hemma bakade jag semmelbullar så att Janno kunde ta med sig upp. Jag har precis vinkat av honom och nu ska jag själv ut och ta en promenad.

Inga kommentarer: