fredag, februari 27, 2009

Se ljuset i mörkret - tänk positivt

Aftonbladet har gjort något riktigt bra - börjat lista ljuspunkter på det som beskrivs som en nattsvart arbetsmarknad. Helt rätt! Se det positiva. Om alla tänker negativt, hur tror du då vi ska kunna få snurr på ekonomin igen?

Självklart är det tråkigt för alla som förlorar sitt jobb, men se det som en vändpunkt, en möjlighet att pröva något nytt. Det går att börja om, det finns det också en massa exempel på.

Jag är en av dem som varslats och i slutändan förlorat jobbet men för mig var det precis den spark i baken jag behövde för att våga mig ut i det okända och pröva mina idéer. Visst, jag är lyckligt lottad eftersom jag får ett avgångsvederlag som ger en trygghet men även utan det hade jag inte deppat ner mig utan kämpat hårdare för att ni min dröm: att vara en framgångsrik egenföretagare.

Det är ju i ekonomiska svackor som svenskarna blir som mest kreativa och hittar på alla möjliga finurliga sätt för att överleva och skapar nya företag som stärker Sverige. Vad ska du kreera?

1 kommentar:

Ooops! sa...

Hej på dig...jag talade med din mormor igår när jag var hem till L-a och hälsade på. Jag bad henne hälsa till dig för det vore roligt att ta upp kontakten igen. Jag hoppas att höra ifrån dig. Ha en underbar dag...Carin Sand (fd Stenberg)ooops.cs@gmail.com