måndag, september 03, 2012

Deja vu men ändå inte

Idag har jag, återigen, tagit första steget på mitt nya liv. Denna gång med hjälp av Xtravaganzas program.

Jag har ju genom åren gjort flera försök med viktminskning och hela tiden trillat dit. Sedan förra gången då jag gjorde fyra månader med Allevo VLCD (very low calorie diet) och gick upp ett halvår senare igen så har jag kännt att jag får nog klara mig själv. Men det funkar liksom inte. Så i juni tog jag tag i mig själv och ringde mitt träningscentra Form Falköping (som jag inte tränat på under flera år) och bad om hjälp.

Jag träffade Linda, en av ägarna, och hon berättade att de till hösten skulle starta Xtravaganza grupper och lovade ta kontakt med mig när det var dags. Fram till dess kom vi överens om att jag skulle träna två gånger i veckan i EasyLine salen - och det har jag gjort i stort sett sedan dess.

Idag träffades vi för introduktionsmötet på Kom-igång-programmet, ett tre-veckors pröva på för att se om man gillar konceptet. Xtravaganza har också ett VLCD program, som de kallar för helfart, men det jag gillar är fokuset på mental träning och energi och att programmet löper minst 6 månader men kan pågå i ett år. Det är de långsiktiga stödet jag saknat tidigare. Även om viktväktarna ju har veckomöten så saknade jag fokuset på mig, det var bara gruppmöten.

Så, för att få snabbt resultat ska jag nu följa VLCD dieten i alla fall tre veckor - därefter tar jag beslut om jag vill fortsätta med hela programmet i minst 6 månader.

Så nu börjar fokuseringen på att tänka bort hungern tills kroppen stabiliserat sig och börjar ta av fettlagret, något som kan ta upp till 4-5 dagar.

Och sopporna finns i 10 olika smaker. Tre gånger om dagen ska de intas. Min första jag smakade på var persika. Inte toppen men drickbar. Fast nog inte i längden.

Mitt mål är att gå ner till 90kg och mitt första delmål är en minskning med 20kg som jag genom att följa VLCD bör nå på två månaders sikt.

Shortsen ligger i garderoben och väntar.

Inga kommentarer: