måndag, september 03, 2012

På vift med mamma

Helgen har jag tillbringat hemma i Persbo och jag och mamma har haft några intensiva dagar.

Jag körde upp på fredag kväll efter en dag i Göteborg. Ovanligt pigg trots att jag gått upp halv fyra för att hinna med tåget ner till frukostmöte.

En kopp te och smörgås satt bra när jag kom fram till Persbo. Och så fick jag födelsedagspresenter, bland annat en dalahäst  i plåt på pinnar som jag och mamma tog fram när Camilla flyttade in i sitt nya hus. Pappa har gjort den. Så nu har jag nummer tre. Av moster fick jag bland annat en kokbok som hennes och mammas farmor Frida - Husmoderns kokbok från 1923.

Lördagen började vi med en tur till Dollarstore och gjorde några fynd, därefter centrum och Gallerian. Mamma var ute efter skor och affären hade 'köp tre betala för två' - och hon hittade tre hon gillade. Vi fortsatte vidare till loppisen på Hammarbacken där jag hittade en virkad sjal (som jag fick av mamma i födelsedagspresent) och mamma hittade en väska.

Innan vi for vidare mot Borlänge stannade vi till hemma i Persbo på toapaus. Vi for till Torsång där mamma bjöd på lunch på cafeet som ligger alldeles vid Dalälven. Vi hade tur så att solen tittade fram och vi kunde sitta på verandan och mysa. En god glass med körsbärssås och vit choklad i var pricken över i:et.

På vägen tillbaka stannade vi till på Blomsterlandet och det blev lite småsaker där med. Men det roliga med dagen var att mamma gjorde fler inköp än mig för en gångs skull :)

Tillbaka i Persbo gick vi upp till lilla torpet och satte oss i solen en stund innan vi for till Blötberget och fikade med mormor och Brolle. Av dem fick jag en vattenkanna - självklart med kossa på.

Kommer inte som en överraskning att jag sov bra den natten va? Hörde inte när mamma gick nerför trappen på morgonen, och den knarrar bara man tittar på den.

Söndagen körde vi till Västerås för att äntligen besöka nya IKEA. Det var ihopbyggt med ett shoppingcenter men det hann vi aldrig titta vidare i. Det var riktigt roligt att strosa igenom och titta på olika saker och hjälpas åt med ideer. Jag hittade handfat som skulle passa bra i nya badrummet och pryttlar som skulle göra sig fint där med. Kickan var rätt full på vägen hem.

Tog ett svep förbi farmor som jag fick ett virkat dubbelöverkast av och så åkte det med en ryamatta och lite blomkorgar.

Därfter hemåt Ullene och en kram av maken.

Inga kommentarer: