tisdag, mars 17, 2009

Konstig natt

I natt vet jag inte vad för planeter som stod fel. Jag somnade vid halv elva efter att ha sagt godnatt till Janno som nästan var framme i Skellefteå.

Strax efter ett vaknade jag av skrapljud på fasaden. Tänkte att det var ekorren som var i farten, även om jag tyckte det var konstigt att den var uppe mitt i natten. Sedan tänkte jag på fladdermössen, men det lät ute och inte inne i ventilationsgången. Och de kryper väl inte på väggen. Jag blev tvungen att gå upp och banka lite på fönstret. Hoppades det skulle skrämma bort vad det nu var. Fick blodtrycksfall så det susade i huvudet en lång stund, som om huvudet var fullt av nyuppslagen sockerdricka.

Försökte somna om och så fort jag sjöng in i någon sorts försömn så skrapade det igen, bara lite lite. Satte igång värre så jag fick gå upp igen. Öppnade fönstret och skramlade. Då insåg jag att det regnade. På ett sådant sätt att stod jag i hallen så hörde jag det bakom och framför huset väldigt klart och tydligt, men det slog bara mot sovrumsfönstret när det blåste till. Då kunde jag somna igen.

Vaknade av något annat jag inte vet vad. Fortfarande mörkt, kollade inte klockan.

Vaknade en tredje gång av ett bankande ljud som jag först tänkte kom från dörren, men ringklockan fungerade tidigare på dagen så det måste ha varit ett ljud i en dröm som var så starkt att det väckte mig.

Nu sitter jag på tåget till Göteborg. Ska träffa min jobbcoach och gå på en lunchföreläsning.

Inga kommentarer: