torsdag, juni 18, 2009

Tjuvstart på midsommarfirandet

Idag hade marknadsföreningen i Göteborg sin terminsavslutning på Leif Mannerströms restaurang Sjömagasinet.

Ett äventyr i sig var att ta sig ut. Jag lär mig mycket om Göteborg genom att gå på dessa frukostar. Hoppade på spårvagn nio och skramlade iväg ut mot Majorna. Klev av vid Vagnshallarna och gångväg under stora vägen och in i Klippan området. Idyll.

Frukosten var fullbokad så det var massor av folk. Undrar om kvällspersonalen arbetade hela natten. Frukosten började 06.45 och då stod det uppdukat nästan en hel midsommarbuffé. Jag klaraa inte varm mat så här direkt på morgonen så jag hoppade över Jansson och prinskorvar men njöt av gott bröd, pålägg och fruktsallad (med svenska jordgubbar).

Miljön på Sjömagasinet är jättehärlig och det var kul att träffa Leif som skrivit min favoritkokbok: Husmanskonst. Han kommer med en viltbok i vinter så den ser jag fram emot. Och från och med i höst har han ansvaret för maten på SJ.

Inga kommentarer: