fredag, juni 26, 2009

Svettig start på Rookie kursen

Nu är Rookie kursen på Svenska Lottakårens sommarskola i Revinge i full svett....jag menar sving. Jag fick den här rapporten om deras två första dagarna:

"Onsdagen den 24 juni
Avfärd började med en tågförsening på 40 minuter från T-centralen. Det var panik, stress, svetten rann. Men förseningen var inte helt av ondo då Wallby hann med tåget då en trafikolycka förhindrat att hon hunnit med anslutnings tåget. Hon tog ett senare tåg och han ändå.

Vid Lund C tog vi en buss in till Revingehed. Förseningen kortade ner lunchen och bidrog till att resten av dagen var försenad och denna dag innehöll stress som mest. Tog ut utrustningen, fixa skåpen, sy märken, duscha bädda. Det var mycket under kort tid och vi jobbade ”övertid” Som svar blev vi utskällda av dagbefälet, tapto var nämligen 22.45. Vi var uppe till 22.53 och ändå blev inte allt klart.
Det värsta var att bära all material från förrådet. Att bära allt i en svart sopsäck gjorde inte saken enklare, det blev svettigt i den varma solen och det blev svårare att behålla greppet runt den.

Första intrycket av Sergeant Jansson var att hon var sträng, nästan lite arg men vi misstänkte att det berodde lite på tågförseningen. Hon var den första vi mötte på Revingehed. Men intrycket ändrades snabbt då det visade sig att hon faktiskt var snäll men kunde vara bestämd på samma gång.
Sergeant Malmgren framstod som pedagogisk, van vid att lära ut och bestämd när nöden kräver.

Dagen kunde beskrivas med tre ord: svettig, stressig och försenad. Vi skrattar glatt åt det efteråt och tänker i efterhand att; jo, det var nog ganska roligt trots allt.

Dagelev Lina Brynolf

Skribent: Anneli Sara Brandeby

Närvarande: Abeid, Svedholm, Wallby, Wallin, Holmberg, Åkesson

Torsdag den 25juni
Vi vaknar upp till kaos, då vissa skåp ej är färdigpackade, märken ej påsydda (eller avryckta) och våra rörelser smygit sig ner på en hastighet på ungefär 0,5 km/h och en utomstående skulle inte sett skillnaden mellan oss eller zombies.

Vi har 30 minuter på oss från att vi har vaknat att bädda och städa innan frukost. Det blir inte mycket enklare sen när Brandeby slarvat bort nyckeln till skåpet och låset till den andra. Resultatet blir en arg Brandeby i nattlinne, försening till frukost och vakten fick komma och knipsa låset.

Trots en dålig start på dagen flöt den på som vanligt. Brandeby missade dock uppställningen då hon slarvat bort sin fältmössa, vilket visade sig sedan att Lundberg fått med sig en extra.

Medan de andra stod i uppställning passade Bandeby på att städa då allt inte hunnit bli klart, vilket visade sig vara helt i onödan då det enda som blev godkänt i båda logementen var en bäddning. Så klart vi fick åtgärda det.
Dageleven Brynolf fick nog Försvarsmaktens snabbaste genomgång på avlämning, en minut innan.

Exercisen gick bra, det blev väldigt varmt i jackan men alla tyckte om det. Vi valde sedan att föra oss i samlad trupp till och från matsalen. Dagen flöt på med sjukvård där Fredriksson fick visa sin spetskompetens inom ämnet. Sedan var det Lottakunskap med biträdande skolchefen och krisgenomgång med Sergeant Jansson. Även under lunchen fick vi en trevlig överraskning.

Nu sitter vi och skriver ikapp bloggen som vi inte hunnit dagen innan ackompanjerade ned läsk och choklad och Family Guy.
Vi har även glömt att nämna samkvällen som sagt, när det blir mycket att tänka kortsluter sig minnet.
Vi Rookiesar runt det runda bordet i tv-rummet hoppas denna dag blir densamma imorgon

Dagelev: Lina Brynolf
Skribent: Anneli Saea Banderby
Närvarande: Wallin, Åkesson, Holmberg, Wallby"

Inga kommentarer: