tisdag, juni 23, 2009

Läs allt om sommarskolan i Revingehed

Jag kan stolt berätta att dalkullan.info kommer att vara den officiella kanalen för att läsa om vad som händer på Svenska Lottakårens sommarskola i Revingehed, P7.

Här kommer du att hitta dagliga uppdateringar om vad eleverna gör. De kurser som går i Revinge är:
  • Rookie - en kurs för att testa på livet i fält för tjejer mellan 15 och 18 år.
  • TFU-G - första steget i en utbildning mot ett militärt avtal. Här får eleverna lära sig exercis, första hjälpen, släcka bränder, hantera vapen och prova på fältlivet.
  • TFU-GB - här går elever som har gjort sin grundutbildning i tjänstegren och ska bli gruppbefäl. Fokus ligger på att kunna leda en grupp.
  • Gk Stab - eleverna gör sin grundutbildning i tjänstegren stab för att kunna fungera som stabsbiträde i en hemvärnsstab.
  • GB Stab - dessa elever har gjort sin grundutbildning och TFU-GB och gör ny sin tjänstegrensspecifika utbildning till gruppbefäl för att kunna placeras som stabsgruppchef i Hemvärnet.
  • Gk Fältkock - grundkurs i tjänstegren för att kunna placeras som fältkock i Hemvärnet. Eleverna lär sig planera måltider för flera hundra personer, näringslära, hur upphandling går till och självklart laga mat, både i storkök och i fält.
Och om logistiken håller kommer jag att göra ett besök under slutövningen och filma. Vi håller tummarna.

Och lämna gärna en kommentar till någon du känner som är med på sommarskolan så ska jag förmedla den.

Inga kommentarer: