onsdag, maj 06, 2009

Utbildningssnack i Jönköpings lottakår

Igår kväll var jag ner till Jönköpings lottakår och pratade utbildning. Styrelsen där hade bjudit in mig, en major från utbildningsgruppen i Eksjö och personalbefälet i Jönköpings HvBat.

Vi fick en uppdatering på läget i och med att försvarspropositionen släppts. Inget nytt för min del utan vi konstaterade att hemvärnet ska bli vassare och att vi inte förstår hur det ska personalförsörjas.

Jag berättade om de möjligheter som finns i sommar. I år har ju Svenska Lottakåren ett unikt tillfälle i att man kan gå sin mini-lumpen och göra grundkurs i tjänstegren samma år. Det gäller fältkockar och stabsassistenter till hemvärnet. Fältkockarna får dessutom i år möjlighet att gå utbildning i specialkost, något som kommer att bli ett krav för att få tjänstgöra, och en vinterutbildning i början av nästa år.

Dessutom har vi ju nu uppdrag från FM att rekrytera och utbilda ett gäng stabsassistenter för utlandsmission nästa höst.

I år utökar vi också våran Rookie verksamhet som ju riktar sig till medlemmar mellan 15-18 år. Nu finns två steg till, en där tjejerna får vara mentor åt en som går sin första Rookie och en där tjejerna får vara lite av instruktörer.

Mycket på gång och massor av möjligheter.

Inga kommentarer: