lördag, maj 30, 2009

Kvalitetstid med mamma

Nu har jag spenderat en och en halv vecka med mamma. Hon tog Swebuss ner till Skövde förra onsdagen. Vi var in på plantagen och köpte hornvioler. Var ute efter lungört men de hade ingen.
Förra torsdagen tillbringade vi hela dagen i trädgården med att anlägga rabatt under lönnen. Det var roligt. Vi flyttade dit stormhatt, liljorna, gullvivor och påskliljor.
Längst in mot stammen sitter stormhatt och liljor i sjok. I tårtbitar utanför sitter gullvivor varvat med påskliljor. Utanför dem sitter hornviol och i vartannan ska lungörten sitta. I tårtbiten som vätter mest mot huset satte vi ormöga och ett stort terracottafat som fågelbad - däri sitter mina stenfåglar. På motsatt sida om lönnen satte vi förgätmigej. Flata naturstenar avgränsar tårtbitarna. Nästa vår blir det väldigt snyggt.
På fredagen regnade det. Vi gick igenom min garderob för att se vad som funkar med vad och vad som fattas. Sedan åkte vi in till Falköping och shoppade. Var in på Gudhems blommor men de hade heller ingen lungört. Köpte en akleja.
I lördags var jag på T2 och gjorde reklam för Svenska Lottakåren på Hemvärnets prova på dag . Mamma följde med in och strosade i Skövde. Sedan åkte vi ut till Stallsiken på jakt efter en bänkdiskmaskin eftersom min sa poff och spydde rök i fredags. De flesta var för breda.
På kvällen var jag och Janno in och åt på Oriental Palace i Skövde och såg "Änglar och demoner". Sådär.
Söndag var trädgårdsarbete igen. Fast i Fribo. Jag klippte gräs. Gräsklipparen gick sönder. Janno lagade den och klippte klart. Mamma klippte ner rosbusken och rev mossa från stenläggning. Jag tog bort rabattkanter och grävde upp lökar.
På måndag förmiddag jobbade jag lite. Sedan in till frissan och vidare till Hjo. Lunchade vid Vätterns strand. Strosade i de gamla kvarteren och köpte glass i Moster Elins kiosk i hamnen. Smaskigt. Och härligt väder.
Tisdagen jobbade jag. Vi åkte ner och tittade på lammen och packade.
Onsdag åkte vi mot Ludvika vid 6 för att Janno skulle upp till Boliden och jobba. Tanken var att jag skulle kunna köra min bil hem men mekanikena hade sjabblat bort att han skulle ha den klar i onsdags. Fa n vad irriterande. Var in med mamma och pappa till nya handelsområdet på berget. Jag tittade efter diskmaskin och mamma efter matberedare. Kallt och regnigt.
Torsdagen var vi ner till Smedjebacken. Fikade på Socken Sougen. Vidare till Bergslagsodlingar. De hade lungört i en rabatt men inte den vita till försäljning. Köpte en thyberry, korsning av hallon och björnbär. Mamma trodde det vad det som Elna hade. Jag minns att de var väldigt stora.
Hade möte på eftermiddagen. På kvällen klarnade det upp och blev soligt så mamma och jag tog en promenad.
Igår solade vi på balkongen en stund. Åkte in till Ludvika och tittade på marknaden. Köpte vykort och godis. Och så köpte vi lika sandaler fast olika färg.
Ut till mormor och fikade rabarberpaj för att fira morsdag i förtid.
Idag var jag in på loppisen på Hammarbacken. Hittade roliga knappar.
Pappa körde in mig till Ludvika och jag var in på hälsokostbuiken och köpte stevia, ett sockerersättningsmedel som ger sötma men är nyttigt. Ska bli kul att pröva.
Sa hej då till mamma som jobbade idag, köpte en mjukglass och nu sitter jag på tåget hem.

Inga kommentarer: