söndag, maj 31, 2009

Lottakunskap och besök i Hjo

Idag hade jag lottakunskap för två nya lottor. Fast det blev bara en. P ringde och sa att hon fått magsjuka. Så jag hade en trevlig stund med R.

Lottakunskapen är ju en utbildning som alla nya lottor ska gå igenom för att få en grundläggande kunskap om organisationen, vad vi utbildar till och vilka förmåner och krav det finns. Den måste man ha för att kunna gå vidare och utbilda sig.

Jag berättade för R om min idé om att starta en mötesplats för kvinnor i Skövde och hon gav mig tips på var jag kan hitta en bra lokal. Vi funderade på Kyrkans hus men personer som har annan religion kanske inte komemr då. Så vi fastnade för Högskolan. Då har vi möjlighet att nå studenterna också. Nu ska jag fila mer på idén och hitta någon hjälpinsats som vi kan bygga på. Hoppas styrelsen köper idén också.

Därefter åkte jag till Hjo och tog en sväng på Hem & Hobby. Hittade äntligen ett tyg som jag tror kan funka till mina "rullgardiner". Var in på antikaffären för att kolla om unglottadräkten fanns kvar men den var såld.

Väl hemma igen satte jag igång med att vattna rabatterna. Den nya under lönnen var väldigt törstig. Lönnen är ju så tät att vattnet inte rinner igenom lövverket. Men inget har dött än.

Nu ska jag förbereda mig inför imorgon.

Inga kommentarer: