måndag, maj 04, 2009

Överstyrelsemöte

Ikväll var det telefonmöte med överstyrelsen.

Anette, vår rikslottachef, har varit ute och träffat politiker och dylikt väldigt mycket nu under veckorna sedan frivilligutredningen och försvarspropositionen släppts. För oss i Svenska Lottakåren är den viktigaste frågan den om organisationsstödet. I frivilligutredningen låter det som att vi frivillig organisationer skor oss på organisationsstödet men att bedriva utbildning och dessutom kunna ha en organisation som förutom själva utbildningstillfällena kan rekrytera till dessa utbildningar är en överlevnadsfråga för oss.

Anette berättade också att nu har politikerna bestämt att det kommer inget besked om försvaret i år utan en inriktningsproposition kommer i slutet av juni. Det slutgiltiga beslutet ska tas nästa år...när det är valår. Så nu har vi världens läge att påverka.

Vi pratade en del om anmälningsläget till sommarskolorna. Det är lite skralt på vissa kurser och vi hoppas att vi inte ska behöva ställa in. Det pågår ju en del rekryteringsaktiviteter runt om i landet nu under våren och försommaren så förhoppningsvis blir det fullt.

Vår Ögat kampanj är i full sving. Ögat vädjar till allmänheten att hjälpa oss att se massvåldtäkter som vapen. Genom att du köper Ögat bidrar du till att stärka kvinnor i Kongo. Vi har även producerat en skrift som kommer att delas ut där bland andra Elisabeth Rehn, Christina Doctare och Gunilla Karlsson vitnar om vad de har sett och hört i detta ämne. Till grund ligger vårt engagemang i FNs resolutioner 1325 och 1820.
Under året kommer vi att försöka samla alla lottakårer samtidigt under tre tillfällen för att göra gemensam aktion.

Inga kommentarer: