tisdag, augusti 26, 2008

Persbo besök

I helgen besökte jag hemtrakterna igen. Fast det var inte lätt att ta sig dit. Efter Götene, i höjd med Rasta så var det lång kö på grund av ett vägarbete och körriktninge alterneras vilket resulterade i att jag stod på tomgång rätt länge. Och bilen började koka. Jag ur och upp med motorhuven, in i bakluckan för att hmta handskar och järnrör för att lossa på locket till vattenbehållaren. Och inte en jäkel stannar för att fråga om jag behöver hjälp. Vilket jag bevisligen hade eftersom bilen stod mitt i körfältet. Efter ett tag tog jag en chansning och startade bilen och körde in till Rasta. Gick in i butiken och bad om hjälp. "Ja jag kan inte hjälpa dig" sa kvinnan i kassan. På min fråga om det fanns någon som kunde sa hon "Här?".
Jag fyllde på vatten och åkte vidare. Svag Sverige.

På fredagen var vi in och hälsade på moster. Till lunch träffade vi mormor och Brolle på Piren. Jag hade försökt ordna en tjejlunch med mig, mamma, moster och mormor men mormor vägrade envist komma utan Brolle. Då blev jag besviken, fast också på att jag inte stod på mig bättre. Nu blev det trevligt i alla fall.

Eftermiddagen tillbringade jag och mamma med att rensa i hallonhäcken. Jag fick typ halva att ta med mig hem, inklusive en svar vinbärsbuske.

Lördag förmiddag åkte jag in på loppis. Det finns numera en på Hammarbacken och en på Gammelgården. Hammarbacken är bäst tycker jag. Fyndade miltärkläder och kängor. På Gammelgården var spisaffären öppe. Första gången jag sett det. Där fanns massor av fina grejor.

Till lunch träffade jag Camilla och vi provade den ny Thailändska restaurangen. Smaskens. Hon har öppnat eget bussbolag. Kul!

Söndag förmiddag hjälpte jag pappa med att få in det sista av veden. Och aldrig har transportbandet krånglat så mycket....
Vi tvättade också av min nya Volvo. Nu ska jag och Janno bara hitta en helg vi kan sammanstråla i Persbo och kolla över den inför besiktning.

Söndag eftermiddag rev jag och mamama i häcken vid parkeringen på framsidan och måndag förmiddag solade vi en stund. Efter lunch begav jag mig hemåt igen.

Inga kommentarer: