torsdag, maj 15, 2008

Jämställdhet på toaletten

Något jag funderar på från och till är varför det oftast finns dedikerade toaletter för damer och herrar när toaletterna är arrangerade så att alla egentligen kan gå in på vilken som helst. Det är ju en sak när det finns toalettavdelningar där du måste gå in genom en "ytterdörr" för att komma till själva toaletterna.

Men när alla toaletter är lika åtkomliga? Jag förstår det inte.

Är det så att kvinnor tror att män inte kan pricka rätt så att man är rädd att det ska vara lortigt?

Och varför finns det bara en tjejtoalett om det finns mer än en. Min erfarenhet säger att det alltid är längre kö till tjejtoan än killtoan, så varför har de fler?

Jag kan ioch för sig acceptera den där tjejskylten om det är så att man bara orkar sätta in möjlighet att slänga sanitetsbindor i en toa.

Nåja, jag brukar i alla fall inte skämmas för att kliva in på toan markerad med en man - ingen annan kan ju komma in i alla fall.

Inga kommentarer: