söndag, mars 21, 2010

Kryssning

I helgen har jag varit på kryssning på Birka Princess tillsammans med ett gäng glada smålänningar. Jag höll på att assimileras in i dialekten men tror att jag lyckades stå emot.

I lördags morse tog jag tåget till Jönköping och hoppade på Birka bussen. Lång resa norrut. Men tack och lov så var det bara ett stopp till att plocka upp folk på. Och så hade vi lunchstop i Sävsjö.

På terminalen blev det väntan på att komma ombord, sedan blev det väntan i baren ombord för att få tillgång till hytten. När vi väl hade det inleddes operation Piffa vilket krävde koordination då vi var tre tjejer på ca 8 kvadratmeter. Men det gick väldigt smidigt.

Därefter buffe med massor av god mat. Och så kollade vi in barerna och dansgolven. I boistron spelade The Amigos (www.theamigos.se), ett coverband med mycket känsla. Toppenbra. Där blev vi kvar en lång stund. Kollade in dansbandet också och röjde lite på discogolvet. Kvart i tre var jag nöjd och irrade mig tillbaka till hyten där mina hyttkamrater redan intagit sovläge.

Sov till tio eller så. Masade oss upp och åt frukost. Gick till taxfree. Hade ingen lust att bada eller gå på spa så jag och Maria satte oss i spa-baren med varsin drink under en palm och tittade på snön som föll.

Gick tillbaka till hytten och slumrade någon timme innan vi bänkade oss i bistron med lunch och lyssnade till The Amigos igen.

Efter en lång bussresa tillbaka till Jönköping sitter jag nu och väntar på Janno som kommer och hämtar upp mig.

Tack alla för en kul helg! Vi gör om det snart igen.

Inga kommentarer: