fredag, januari 16, 2009

Vansklig färd till Åre - och jobb till mig

Igår körde jag och mamma up till Åre. Vi kom iväg vid halv tio från Persbo. Halvvägs till Mora ringde en kille från McKinsey som fått mitt namn från ESIweb teamet. Han jobbar med ett team i Frankrike, ett i Tyskland och ett i Belgien som bygger varsin site och de behövde hjälp med att lära sig systemet men också med att göra uppdateringar. Yes!

Jag hade ju inte tagit med mig min externa token men kom på att jag kunde be Siv hämta den och så ringer jag henne och hon läser upp siffrorna för mig. Funkar finfint.

I Mora stannade vi och fikade på ett charmigt kafe. Jag försökte hitta ett trådlöst nät för att skicka ett mail till McKinsey killen men det gick icke att finna.

Vi fortsatte norrut och i Noppikoski tänkte vi stanna och äta lunch men det var bara öppet under helgen. Vi lånade toaletten och fortsatte.

Sveg hade blivit utmålat som en liten håla med bara en korvkiosk. Det var inte sant.

2 mil söder om Åsarna gick bilen upp i kok.Vi hade en och en halv liter i bilen som vi fyllde på med och kröp vidare till Åsarna efter att jag ringt Janno och fått rådet att köra försiktigt med full värme på i bilen. Det funkade.

Inte såg vi en enda ren heller.

I Åsarna fyllde vi på vatten och glykol. Vi tog oss till Åre med helstekta fötter. Det gick inte att sänka värmen för då gick bilen upp i värme igen.

När vi lämnade Persbo var det -5 och i Åre var det -20. Som mest var det -27.

När vi kom fram kollade jag att jag kunde logga på med Sivs hjälp och det funkade bra.

Vi åt Tacos till kvällsmat och tittade lite på TV. Mamma och jag bäddade på soffan.

Anders och Åsa gick och lade sig och jag och mamma var nästan i säng när två killar plötsligt kliver in. Det var Anders kompisar som varit på jobbfest och glömt nycklarna där när de begav sig hemåt. Så det slaggade på madrassen på golvet.

Inga kommentarer: