måndag, januari 19, 2009

Åre-Falköping på en dag

Så var jag hemma igen.

Vi lämnade Åre runt halv tio. Då var det -7,5 grader sa mätaren i bilen. Det höll sig på ungefär samma nivå ner till Mora. I Persbo var det -2,5. Bilen uppförde sig exemplariskt.

Det var roligt att se i dagsljus det vi inte hade sett på vägen upp. Massor av fina hus med snickarglädje. Rosa är tydligen rätt populärt i Jämtland och Härjedalen.

Vi stannade i Åsarna och fikade på Vildmarks caféet. God våffla med hjortronsylt men starkt minus för att kaffe och te kom ur en automat.

I Älvros stannade vi och fotade kyrkan. Fantastisk byggnad. I Jämtland och Härjedalen såg vi också att klocktornen ofta stod ovanpå en mindre byggnad.

I Orsa stannade vi och tankade. Priset hade gått upp. På vägen upp tankade vi för 10.19, nu var det 10.59. Ändå billigast på vägen. Vi passade också på att äta lunch på Värdshuset Macken som låg bredvid tankstället. Streaplers gjorde detsamma.

Vid sex-tiden var vi i Persbo. Mamma och jag gjorde te och mackor och sedan hjälpte jag henne lite med datorn. Halv åtta begav jag mig iväg på sista biten...bara fyra timmar till.

Kom hem vid kvart över elva och parkerade framför köksingången. In med all packning, en brasa i pannan - det fanns lite lite lite glöd kvar så det började brinna - och i säng med dubbla täcken, 14 grader varmt inne.

Bästa med att komma hem: inget kökur.

Inga kommentarer: