fredag, mars 28, 2008

Allévo metoden

I tisdags började jag en ny viktminskningsfas med hjälp av Allévo metoden. Allévo är relativt nytt men funkar i huvudsak precis som Nutrilett, man ersätter måltider med drycker. Allévo har dock en stor fördel tycker jag: de har inte bara shaker utan även soppor.

Jag har aldrig riktigt trott på dessa metoder men under projektledar kursen så var det en av deltagarna som gjorde sin tionde och sista vecka på Nutrilett. Han hade gått ner ca 22kg under den tiden. Det gav mig lite att fundera på. Det gav mig också lite jävlar annamma så att jag höll mig till frukt och undvek godisskålen under dagarna.

Jag funderade mycket när jag kom hem och till slut mognade beslutet. Det hjälpte också att jag vid senaste vägningen nådde en gräns som jag aldrig trodde jag skulle nå. Mer än så får det bara inte bli.

Allévo rekomenderar att man börjar sin viktminskning med en Kick Start fas under två veckor då alla måltider byts ut mot shaker och soppor. Jag valde att köra det under en av Jannos arbetsperioder för att inte behöva frestas av vanlig mat under första perioden.

Igår träffade jag min dietist och sjuksyster på Falköpings sjukhus som jag fått peppning av det senaste året (vilket tålamod de har haft med mig) och berättade att jag börjat. Dietisten sa direkt att jag borde tänka på att förlänga Kick Start fasen. Så om två veckor ska vi ta en diskussion.

Det roliga var att vågen visade 4kg ner så det var bevis på att jag under denna månad skött mig mycket bättre. Nu har jag inspiration och motivation.

Min stora rädlsa var att jag skulle vara vrålhungrig. Shakerna och sopporna innehåller alla viktiga saker jag behöver få i mig men har väldigt lågt kalorivärde vilket gör att kroppen börjar ta av fettreserverna. Allévo har kapslar som sväller i magen och bidrar till att jag känner mig mätt så det har funkat förvånansvärt bra faktiskt. Vi får väl se hur det går framöver....

Dock är choklad den enda shake jag kan dricka. Hallon/banan varianten är verkligen äcklig. Tur att de har soppor också. Thaisoppan är den enda jag har smakat än men det finns även champinjonsoppa och purjolök/potatissoppa.

2 kommentarer:

Anonym sa...

jag vill verkligen rekommendera naturdiets pulver.
precis samma koncept som nutrilett och allevo, få kalorier, men allt du behöver.
den stora skillnaden är, tycker jag, att naturdiets pulver är Mycket godare! prova!

Man kan ju blanda mellan de olika märkena som man vill under kickstartfasen, tur nog. så slipper man tröttna på en smak.

min favorit är wildberry av naturdiet. Men deras choklad är super också!

lycka till!!

smul sa...

Jag har kollegor på jobbet som kört camebridge med gott resultat. Det min kollega sa var att de "påsarna" smakade mycket bättre än andra hon provat. Själv körde jag en gång modifast - som är framtaget av sahlgrenska och finns på apoteket. De var väl okej, jag provade aldrig sopporna.

Jag tycker det låter mycket duktigt att ha klarat av 4 kg på så kort tid.

Bra jobbat!