söndag, september 17, 2006

Äppelpaj, piroger och auktionsfynd

Igår var jag husmor med stort H. Kändes toppen. Jag hade lovat Janno att jag skulle göra piroger som han kunde ha med sig ut i fält. Han gjorde en köttfärssås. och en kyckling fyllning. De blev väldigt lyckade. Jag passade på att göra en rabarberpaj som han tar med sig upp och bjuder borrarna på. Och så hade vi en massa äpplen från Runes trädgård, av sorten Mio, som jag gjorde en paj till Floby och en paj till mig och Janno av. Smaskigt.

Idag har vi varit på Utropet och fyndat. Vi hade spanat in ett skåp målat i kurbits och i fredags var vi in och kikade på det. Vi tror att det kan vara från 20-30-talet. Det har två stora luckor som innanför sig har en hylla. Ovanför luckorna är det två lådor. Ovanpå står en överdel som har två hyllor. Himla fin är den. Vi fick den för 1000kr.

Vi lade också bud på två fyndlådor som vi fick; en med tavelramar och en med en sillatunna och Elextrolux glasask för kylskåp.

Skåpet hjälpte Olle och Siv mig att transportera till Malmeneslätt. Janno jobbar som valförrättare under eftermiddagen. Karin och Bertil var där och rensade och jag passade på att rädda lite saker som annars skulle ha gått till soptippen. Bland annat två kistor och ett björkbord med inläggningar som nog kan gå bra med Carl Malmsten soffan.

Inga kommentarer: