tisdag, juni 07, 2005

Heja Sverige!

Så har vi då äntligen fått vår nationaldag som röd dag. Fast spelar det någon roll? Att vi inte har haft det tidigare innebär väl att vi inte känner att vi har något att fira? Eller?

Vi svenskar här väl massor att vara stolta över. Att vi haft fred i så många herrans år till exempel. Att vi har gett uppkomst till stora världsföretag, Volvo, IKEA och Ericsson t ex. Vår vackra natur.

Svenskan har ju inte påverkat andra språk lika mycket som den blivit påverkad kanske, men vi har i alla fall gett världen ord som smörgåsbord och ombudsman. Det ni.

Nu låter jag nog lite väl cynisk tycker du. Men jag är faktiskt stolt över att vara svensk. Vi har ett bra socialt system, som även om vi kan klaga på att vi får betala lite mer ändå ger oss väldigt mycket till ett för den enskilde lågt pris. Jag är stolt över den fantastiska natur vi har. Jag är stolt över vår diplomatiska tradition.

Visst kan vi klaga ibland (ofta?) på att det var bättre förr och att ungdomarna inte lär sig veta hut och i skolan lär de sig inget.... men... förändring sker alltid och människan behöver tid att vänja sig.

Heja Sverige. You rock!

Inga kommentarer: