söndag, juni 10, 2012

Hej framtiden!

Ibland får man vara med om något stort. Det har jag haft förmånen att få i helgen. Jag har varit med och sett ett gäng unga tjejer ta sina första steg mot ett engagemang för ett säkrare samhälle.

Tjejerna har påbörjat en trestegsraket i ett nytt projekt kallat Mpower (http://www.svenskalottakaren.se/start/utbildning/mpower) - ett samarbete mellan Svenska Lottakåren (http://www.svenskalottakaren.se) och Fryshuset (http://www.fryshuset.se).

Under ungefär ett och ett halvt år kommer tjejerna jobba med att utveckla sig själv och få kunskaper för att kunna påverka samhället och andra. De tre stegen är:
Mpower Me - stärk dig själv
Mpower Social responsibility - stärk samhället
Mpower Leadership - Stärk andra

Emellan blocken kommer tjejerna att jobba med projekt i sin närhet hemmavid och även delta i workshops. Efter sista delkursen blir de diplomerade Mpower ambassadörer.

Genom att tjejerna kommer från olika geografiska platser, har olika bakgrund och ålder skapas en enorm dynamik och kraft i gruppen och de får dessutom tillgång till de nätverk som Svenska Lottakåren och Fryshuset är.

Under helgen har vi skrattat, gråtit, blivit arga och kramats. Allt medan vi lärt oss mer om varandra, vår egen självkänsla, lite om kris och vad vi brinner för när det gäller vad som gör vårt samhälle säkrare.

För mig känns det helt naturligt att Svenska Lottakåren deltar i ett sådant här samarbete, vår vision är ju att engagera kvinnor för ett säkrare samhälle, och jag känner mig väldigt hedrad att få vara med och följa tjejernas resa. En resa där jag hoppas kunna inspirera, stötta och låta tjejerna utnyttja mina kontakter. Och att jag kommer att utvecklas med tjejerna är utan tvekan. Jag ser fram emot en fantastisk resa.

Inga kommentarer: