tisdag, maj 01, 2012

Helg i sol

Härligt med fyra dagars ledighet och turligt nog har det varit fantastiskt väder. Efter floppen i påsk med snö så hoppades jag att det skulle bli fint så jag kunde greja i trädgården.

Pappa kom ner i fredags kväll och hjälpte gubbarna under lördagen med att fixa skopan på Majoren bland annat.

Jag var med staben och sköt. Janno var med som biträde. Numera finns det ett kompetensprov i skytte för Hemvärnet (dvs för Försvarsmakten) och vi gjorde övning ett och två efter vi var klara med inskjutningen.
Övningen ett är att stå i färdigställning och på kommando eld slänga sig ner i liggande skjutställningoch skjuta 3 skott på tredjedelsfigur med max 15 cm spridning på 20 sekunder. Man får tre försök på sig. Första försöket hade jag glömt öppna locken till siktet så det gjorde att jag tappade tid och stressade bort skotten.
Andra försöket satt de.


Övning två är att från stående färdigställning på kommando eld gå ner i sittande skjutställning och på tredjedelsfigur sätta tre skott i tavlan på 20 sekunder. Jag klarar inte sittande eftersom jag inte kommer ner ordentligt så det gick inget vidare. Vi gjorde en abrovink att vi inte behövde börja i stående färdigställning utan kunde sätta oss i lugn och ro och på andra försöket klarade jag faktiskt av att sätta skotten.

Under söndagen var jag i trädgården hela dagen och på kvällen hade jag grym träningsvärk i vänster underarm och hand. Lyckades sova i alla fall och under måndagen släppte det när jag använde den. 

Tre dagar i solen har gett mig en begynnande solbränna och jag har fyllt på må gott värdet rejält. Och kommer säkert att sova gott i natt då jag haft näsan i lavendeln det sista jag gjorde :)

Inga kommentarer: