tisdag, december 21, 2010

Vinterland

Det är så oerhärt vackert ute nu. -16 grader och snön gnistrar. Janno och jag tog en promenad och det var som att gå i en snöglob då det singlade små gnistrande snöflingor.

I fredags tog jag tåget upp till Ludvika för att fira fjärde advent med släkten. Det snöade när jag kom och det snöade när jag åkte i söndagskväll. Det var längesedan jag var med om att det snöade så länge i ett svep.

Janno kom direkt från jobbet på fredag kväll. Då hade mamma och jag redan hunnit med att baka pepparkakor. Lördag fixade Janno Anders vedspis. Mamma och jag hälsade på moster och tittade lite på stan. Var förbi Anders hus där han och pappa höll på med isoleringen av köket.

På kvällen var vi ut på CocoThai och åt för att fira att mamma tog examen som akupressör i fredags. Och med anledninge av det fick vi ju också uppdatera hennes hemsida.

I söndags tillbringade jag förmiddagen med att sitta i torpet och hålla liv i spis och kamin. Passade på att jobba undan en del och så tittade jag på skidsporter via paddan (det var pappa lite imponerad av).

Vid tre samlades släkten i stugan för adventsmys. Mormor och Brolle, farmor och farfar, Gunnel och Calle, Kerstin och Camilla. Och Mattias tittade in en liten stund. Varmt och gemytligt blev det. Precis som en jul ska vara.

Inga kommentarer: