onsdag, november 03, 2010

Kära San Francisco

Just nu sitter jag på ett hotellrum i Concord, ett par mil öster om San Francisco och några kvarter från den familj jag jobbade som barnflicka i. Vi har besökt dem nu ikväll. Pojkarna är ju inte så små längre. Men kul är det att se dem och se att det går bra för dem.

I torsdags åkte vi mot Death Valley och kom dit på eftermiddagen. En helhäftig natur mellan två bergskedjor. På väg till Visitor Center i Furnace Creek såg vi en coyote som var på jakt efter möss.

Vi körde till Dante's view och sedan till hotellet i Stovepipe Wells. I fredags såg vi saltfältet i Badwater, Natural Bridge, Devil's Golf Course och Artist's Drive. Och så körde vi till en övergiven gruva. Och så ur Valley på kurviga vägar till Bishop där vi bodde över natten.

I lördags körde vi mote Yosemite och när vi kom nämare Sierra Nevada såg vi snö på topparna och jag blev lite orolig för att vägen skulle vara stängd. Men på väldigt slingriga vägar tog vi oss mot Tioga Pass på över 3000 meters höjd och kom igenom. Ny fantastisk natur. Vi körde mot Yosemite village och gick till vattenfallet och sedan körde vi till Curry Village där vi skuller bo över natten.

Vi fick skriva på att vi förstod att vi var BEAR AWARE, dvs att vi plockat ut allt ur bilen så ingen björn skulle bli sugen på inbrott. Lite nervöst var det att komma ut dagen därpå men inget hade hänt.

Under natten hade det snöat på hög höjd så Tioga Pass vaar stängt - tur vi hann in! Vi körde söderut men kunde inte komma till Glacier Point på grund av snöfallet men vi fortsatte till Mariposa Grove och tittade på Giant Seqoia träd. Stora träd med små kottar. Fast vi hittade andra stora kottar.

På väg ur parken körde vi till dammen Hetch Hetchy och tittade på dammen och en massa jordekorrar som samlade ekollon för vintern.

Så till Concord.

I söndags åkte vi till Sacramento och gick i gamla stan (fast den byggdes på 60-talet). En massa ungar var utklädda för trick or treating. Och en hel del vuxna var utklädda med.
Vi besökte California State Military Museum och lärde oss en del om trupper från Kalifornien som deltagit i olika krig.

I måndags tog vi BART till San Francisco. vi åkte ut till Alcatraz, åt Clam Chowder på Pier 39 och tog Cable Car. Och jag fick äntligen rätt skal till min iPad på Apple store.

Idag sov vi länge, eller i alla fall jan. han har råkat ut för en förkylning så behövde vila. På eftermiddagen var vi till Safeway och handlade godis vi vill ta med hem. Ett tag räcker det i alla fall :)

Inga kommentarer: