måndag, oktober 25, 2010

Viva Las Vegas

Vi är i Sin City och bor på borgen Excalibur, 28 våningen. Janno bara skakade på huvudet när vi klev in bland slot-maskinerna :)

4 imorse hämtade taxin oss på hotellet i Mexiko och körde oss till flygplatsen i Cancun där incheckningen gick väldigt smidigt och vi lyfte mot Houston. Den här gången hade vi över två timmar på oss så det var inga problem att hinna med flyget till Las Vegas.

Vi tog shutteln till hyrbilscentrat och stod i kö..igen. Och när vi kom fram hade de problem att hitta vår bokning. Till slut var allt klart och vi kunde hämta vår silver Ford Focus automat och låta GPS'en guida oss till Excalibur. Där vi också hade problem med bokningen, men de hittade den till slut.

Vi var helt OK med att lämna Mexiko. De senaste dagarna hade det varot väldigt hög luftfuktighet vilket gjorde det jobbigt.

I tisdags var vi till Chichen Itza - ett av världens underverk - och tittade på ruinerna. En bra guide berättade om hur pyramiden var bygd med antal steg som adderade upp till årets dagar och avsatser som visar månadera osv. Och ormen i trappan som visar när det är dags att börja så och när det är dags för skörd.
Och hur de åstadkom att prästen kunde stå på toppen och prata till massorna - genom kunnande om akustik.
Turen fortsatte till en cenote - en underjordisk sjö där man fick bada om man ville. Sedan vidare för lunch och så ett besök i en kolonialstad. Och så tillbaka till hotellet.

I torsdags gick vi så på turne. Det var inte andelslägenheter det handlade om utan en semesterclub. Men den grundläggande iden var samma som andelslägenheter - insats och årlig underhållsavgift. Om än mer flexibelt. Tog oss några timmar att få dem att förstå att vi inte tänkte skriva på ett flersidigt avtal på flera sidor och betala $50,000.
Resten av dagen spenderade vi på stranden.

Fredagen tog vi en promenad i området till torget och jag köpte en hängmatta. Eftermiddagen spenderade vi på stranden. Väldigt varmt så det var skönt att bada. Men glömde smörja in benen. Tog en lång promenad. Vi såg båda ut som röd-indianer efteråt.

Fredag åkte vi till Tulum för att se ruinerna av en gammal Maya handelsstad alldeles vid havet. Vi hade en bra guide som följde med i bilen och berättade mycket om Maya historia. Vi gjorde ett besök i ett Maya hem - 12 barn som alla blev till i en hängmatta. Massa små grisar och en spindelapa som hette Natasha. Hon fick en banan av oss men tappade den så grisarna slogs om den. Vi smakade hemgjorda tortillas - yum. Vidare för lunch och så in i ruinerna vid Cobá där vi cyklade för att det är så långt mellan ruinerna. Där fick man klättra på pyramiden. Det var för varmt för att jag skulle ge mig på det men Janno gick upp en bit.

Men det var skönt att kliva ut i Nevada och ha normal luftfuktighet och lite småkylig temperatur. Ikväll ska vi gå och se Circe de Soleis Mystique.

1 kommentar:

Ewa sa...

En kompis till mig har jobbat på bl.a Excalibur... Måste vara en upplevelse att få besöka Las Vegas.

Ha det gott!
Kram/Ewa