tisdag, oktober 19, 2010

Strandade i Houston

Till vår stora besvikelse visade det sig att resebyrån inte bokat platser åt oss så vi har inte fått sitta bredvid varandra alls. Tråkigt med tanke på att det var en hel del timmar.

Så landade vi i Houston. Och måste gå igenom tullen och hämta ut bagaget. Av någon anledning hade vi inte fått boardingkort för sträckan Houston-Cancun men väskorna var incheckade hela vägen. Vi hade en och en halv timma på oss. Lång kö i tullen, vi frågade om det var några problem med att hinna med men fick till svar att det var det inte. Genom tullen, väskorna låg på bandet, bort till inchecknigen, lämnade in bagaget och fick mot incheckningsdiskarna för att få boardingkort, fick till svar att vi skulle få dem vid gaten. Upp till säkerhetskontrollen och det är enorm kö. Vi frågar om det finns en möjlighet att få gå förbi men icke.

Tar oss igenom och skyndar till gaten, kommer dit 7 min innan avgång och då är den så klart stängd. Vi går till Continentals servicedesk och förklarar men får bara standardfraser till svar. Ingen förståelse alls. "Continental didn't being you in late" och de kunde inte stå för hotellkostnad (det var sista planet för dagen). Vi fick i alla call platser på morgonplanet.

Så vi letade på Lufthansas servicedesk och möttes av professionalism, kvinnan lyssnade på oss och ställde relevanta frågor. Tydligen ska det räcka med en timme mellan flights så fastän flyget var tio minuter sent in till Houston så skulle vi alltså tekniskt setting ha hunnit. Hon tyckte dock det var konstigt att vi inte fått boardingkort även till Cancun. Så hon gjorde det lilla extra, pratde med sin chef och det slutade med att Lufthansa betalar vår hotellnatt och mat.

Nu har vi varit och handlat lite snacks och ätit. Zappar TV kanaler och ser fran emot att komma til Mexico imorgon.

Inga kommentarer: