söndag, februari 28, 2010

Rambolina

Har haft en helt fantastiskt rolig helg med massa pang.

Gruppen hade vapenutbildning för avtalspersonal och vi som gick första kullen förra året fick möjlighet att delta.

Fredag hämtade vi vapnen på P4 och åkte ut till kråk där vi övade ladda och patron ur. Kändes skönt att känna att jag har koll på det nu. Tackar Jonnys skjutningar för det.

Lördag tillbringade vi ute på skjutbanan för att skjuta in. Jag sköta kanonbra - skotten satt precis där jag siktade och tätt tillsammans.
På förmiddagen delade vi på skjutbanan med introkursen så det blev en del väntan.
När de skulle skjuta sin sista serie viskade Jonny att jag fort som attan skulle fylla ett magasin. Jag fick vara med och skjuta i automatläge. Det har jag inte gjort tidigare. Coolt. Nu kan jag titta på actionfilmer och säga 'det där går inte'.

Under eftermiddagen ökade vi på antal skott och Jonny och Peter (skjutledarna) gjorde ett jättebra jobb att puscha mig så jag kunde utvecklas. Nu har jag äntligen hittat min knästående skjutställning och prickade rätt hyfsat. Nu är det bara armmusklerna som behöver bli starkare så jag orkar hålla i vapnet ordentligt. Stående gick också hyfsat.

Vi var några som inte ville ta paus vid ett tillfälle så då övade vi ställningsbyte i lite temp. Då kickade adrenalinet in lite.

På kvällen hade vi mörkerskjutning där en av instruktörerna skjöt lys så att vi såg målen. Då brassade vi som sjutton. Jäkligast blev det om man fick lov att byta magasin mitt i en lys.

Förmiddagen idag användes till vård. Nu är Bettan väldigt ren och fin och efter ett lotion-lager olja (Charlottas uttryck) står hon nu tryggt i kasun och väntar på nästa tillfälle.

Inga kommentarer: