torsdag, april 09, 2009

AK4 armar

Igår var jag och Janno iväg och sköt AK4. Jättebra att det anordnas emellanåt så att man får träna.

Under dagen försökte jag få ut mitt vapen ur kasun. I förra veckan hade jag och bataljonens kvartermästare kommit överens om att träffas vid kasun så skulle han låsa upp den. I förrgår kväll på DUC mötet hade han tänkt till och kommit på att det var nog ingen i bataljonen som stod på listan över de som får öppna. Så jag ringde Skaraborgsgruppen för att få hjälp. Jodå, en officer skulle möta mig vid kasun och flytta över den till en annan kasun som någon av kompanierna hade tillgång till.

Innan dess hade jag också kontrollerat med kompaniet i fråga om de hade tillgång och kunde hjälpa mig. Så jag for in till P4, jag och officeren gick intill vaktchefen - och de säger att nyckeln inte finns där. Officeren letade i skpåen på gruppen men ingen lycka. Så det blev att åka hem utan någon lösning på problemet.

När vi väl kom till skjutningen visade det sig att jag kunde låna vapen av den ena skjutledaren så det var ju bra det.

Det gick riktigt bra. Fi dog och skotten satt bra samlat. Sedan började vi experimentera med min skjutställning. Janno tyckte att jag låg för högt upp och därmed inte hade stöd ordentligt för överkroppen. Då gick det sämre. Men skjutledaren menade på att det troligtvis berodde på att jag inte var van att skjuta så mycket och därmed blivit trööt i både armar och ögon.

Jag skärpte i alla fall till mig och fick ihop målbilden igen. Kul var det i alla fall.

Inga kommentarer: