onsdag, november 22, 2006

Den Stora Bananen

I lördags begav vi oss till den Stora Bananen, dvs Grand Bahama Island på Bahamas. Vi åkte över med Discovery Sun och upplevde mer rullningar an jag hade trott. Jag mådde inte illa, men Janno trivdes inte.

Det var lite sol när vi kom fram och så fort vi fatt rummet hoppade vi i badkladerna och i havet. Vattnet var inte badkarsvarmt men inte svensk sommar kallt heller. Otroligt klart och alldeles grönt.

Vi var på en all inclusive resort vilket innebar att vi hade all mat och dryck förbetald. Vi fick ett band runt handleden, precis som på Gröna Lund, och sedan var det fritt fram.

I måndags snorklade vi på eftermiddagen. Det fanns några små korallrev alldeles utanför hotellet. Fina fiskar. Jag gav upp innan Janno och la mig på stranden. Jag hade inte trott att jag skulle frysa på en strand i Bahamas, men det gjorde jag. Det var rätt blåsigt och en del moln.

I tisdags tog vi en tur till Lucaya National Park och såg på kalkstensgrottor och besökte Gold Rock Beach. Fantastiskt vackert. Enligt guiden har de spelat in Pirates of the Caribbean där.

Igår tog vi båten tillbaka till Ft Lauderdale. Det var min tur att må illa, Janno klarade sig bra.

I natt har vi bott på ett bra hotell. Nu ska vi till en mataffar och köpa gottis med oss hem. Ikväll lyfter planet och imorgon vid lunchtid är vi hemma i Svedala igen.

Inga kommentarer: