onsdag, oktober 19, 2005

Tänk glada tankar - för ditt hjärtas skull

I veckans nummer av Newsweek finns en serie av artiklar om hjärtat och den senaste forskning kring sjukdomar som drabbar hjärtat. Bland annat har forskare kommit på, och bevisat i studier, att vår psykologiska hälsa påverkar hur hjärtat mår.

Blanad annat hade en forskare tittat på hjärtpatienter som varit med om traumatiska upplevelser, som t ex jordbävningar, och konstaterat att de som överlevde hade ökad risk för hjärtsjukdomar - man kan alltså skrämmas till döds.

Jag har inga som helst problem att tro på detta. Jag håller helt med om att vår psykologiska hälsa påverkar, inte bara hjärtat, utan hela kroppen. Självklart mår vi bättre om vi är glada. Det känner jag ju själv nu. Jag är oroade för utvecklingen på jobbet och äter därför sämre, motionerar knappt, osv. Självklart påverkar det min hälsa.

Inga kommentarer: