torsdag, oktober 06, 2005

Köra på ångorna

Imorse klev jag som vanligt in i bilen och påbörjade resan till jobbet. När jag hade passerat första rondellen kom jag på att jag ju skulle ha tankat.

Men eftersom jag vet av erfarenhet att mätaren visar fel - det är betydligt mer soppa kvar i tanken än de tre liter som instruktionsboken säger att det är när mätaren är nere på rött - så tog jag en chansning. Flyktigt tänkte jag på att jag körde till och från Helsingborg på rött igår kväll.

När jag närmade mig avfarten vid Lund norra började bilen hacka så smått. Jag hade tur och behövde inte stanna helt efter avfarten utan kunde glida in på vägen, som sluttar rätt bra. Jag svängde höger i rondellen istället för vänster och tog mig haltande in på Statoil macken. Snacka om att köra på bara ångorna - jag fick i 60 liter i tanken. Phew.

Inga kommentarer: