söndag, juni 19, 2011

Ny arbetssituation

6 juni började jag som Digital Content Manager på Complete Digital som är en del av Complete Worldwide (som är en del av McKann Healthcare).

Jag har frilansat lite grann för dem under det senaste året och nu tog jag steget att bli heltidsanställd eftersom de har en del uppdrag på gång som handlar om att ta hand om och få communities att växa - vilket ju är min specialitet.

Fast det här med anställd. Jag fortsätter faktiskt fakturera min "månadslön" så i Svenska lagstiftnings ögon är jag en underkonsult. Men Complete Worldwide gör en abrovink så att de uppepå ett konsultavtal lägger till det de kan för UK lagstiftning, som semester och så.

Jag kommer jobba hemifrån och flyga över till UK kontoret emellanåt och även så klart till kunder när det behövs. Så jag ser det som att jag har det bästa av bägge världar - fast anställd men behöver inte komma in till kontoret varje dag.

Vad som också är fräckt med Complete Worldwide är chefens stora dilemma: företaget är väldigt ojämnställt med en stark övervägning kvinnor. Och det har att göra med deras personalfilosofi. De tycker man ska kunna jobba och kombinera ett liv. Så det är många, speciellt kvinnor, som jobbar några dagar i veckan. Och de är mycket strikta med att man bara ska jobba de 37,5 timme som arbetsveckan är. Fantastiskt med en byrå som verkligen förstår att ta hand om sin personal.

Min första vecka som anställd var jag över för att genomgå deras introduktionspaket. Jag fick träffa olika personer på olika roller för att få en förståelse för vilka kunskaper som finns i företaget. De olika branden inom Complete Worldwide (varav Complete Digital är ett) jobbar ju tillsammans ofta för att lösa ett uppdrag för kund. Och så fick jag min dator och lärde mig all ställen ajg ska fylla i min tid på. Min kalender så att mina kollegor ser när jag är upptagen. I timetracker så att HR (och andra) kan se om man är inne på kontoret, jobbar hemma eller på semester. Och så Timesheet där all tid loggas per kod för at faktureringen till kund ska ske på rätt sätt. Och så i mitt teams egen resursbok där vi ser hur pass upptagna vi är och vem som kan ta på sig mer jobb om ett nytt uppdrag kommer in. Phew.

Men jag tor det blir bra. Och jag känner ju i stort sett alla från tidigare - det är min gamla AZ kollegor från UK delen.

Inga kommentarer: