torsdag, maj 12, 2011

Tack SAS att ni är försenade

Att transportera sig är inte alltid lätt. Jag har varit i Amsterdam på konferens. I förmiddags strax efter att jag checkat in online fick jag ett SMS att mitt flyg hem var inställt. Lite panik fick jag eftersom jag ska vara i Stockholm på ett möte imorgon.

Jag ringde kundtjänst direkt och fick väldigt professionell hjälp av Fredrik som bokade om mig på ett tidigare plan.

När jag kommer till Schipol och får boardingkorten inser jag att jag ska flyga via Stockholm efter Köpenhamn. Snacka om omväg men OK, jag skulle ändå vara hemma tidigare än mitt inställda flyg.

Jag landar i Köpenhamn och då är det direkt dags att boarda planet till Stockholm. Jag visar boardingkortet i gaten och den piper rött, skit. Tjejen kollar upp och säger något om att jag inte har blivit incheckad men hon trixar till det. Men säger att jag i Stockholm måste checka in.

Vi lyfter mot Stockholm och 2040 kommer jag av planet och försöker hitta mitt nästa flyg på tavlan. Finns inte. För jag har ju landat på utrikesterminalen. Fast här förstår jag inte varför jag ska förväntas veta vart jag ska ta vägen. Fel SAS. Speciellt när avgångstiden närmar sig snabbt.

Då får jag ett SMS från SAS att planet är försenat 20 minuter. Aldrig har jag varit så glad över en försening.

Hittar ett servicecenter och stöter på två andra resenärer som ska med Göteborgsflyget. Vi skyndar gemensamt mot terminal 4. Förstår inte hur ett sådant byte har kunnat gå igenom med så lite tid.

Vid incheckningen är det tack och lov väldigt tomt. Kvinnan tittar på mitt boardingkort och säger att det är inga problem (fastän jag visar det nya boardingkortet jag fick i Köpenhamn där det finns en kryptisk anteckning som tydligen säger att Köpenhamn faxat något till Stockholm som bevisar att jag har biljett). Suck, tänker jag, varför sa de så i Köpenhamn.

Nåja, jag ger mig iväg till säkerhetskontrollen. Och blir naturligtvis av med min chokladspread som klassas som flytande. Skit. Det borde jag kanske ha tänkt på.

In till gaten och vad händer när jag drar boardingkortet? Jo, visst hade de i Danmark rätt. Kvinnan i gaten sa att hon vi incheckningen skulle ha kollat bättre.

Nåja, jag kom hem.


Inga kommentarer: