fredag, december 25, 2009

Vit jul

I år har vi fått en vit jul. Det verkar faktiskt som att hela Europa fick en vit jul. Härligt!

Det började snöa för två veckor sedan och då sjönk också temperaturen ner mot minus 15.

I fredags tog jag tåget upp till Persbo för att fira jul med släkten i förtid. På lördagen var jag och mamma till Fagersta och besökte hembygdsgården. Väldigt fint var det. På kvällen var jag, Janno och pappa hem till farmor och fikade. Farmor ville visa mig några mattor.

I söndags hade jag bjudit släkten till stugan för att fira 4:e advent. (mormor, Brolle, mamma, pappa, farmor, farfar, Kerstin, Mattias, Gunnel och Calle) Vi hade bröd och ost och godis. Det blev jättemysigt. Och varmt i lilla stugan. Vi fick till och med öppna ytterdörren korta stunder. Det var precis sådär trevligt som jag hade hoppats och alla tyckte det var ett jättebra initiativ. Skönt att ha alla på ett ställe.

I måndags var jag och mamma in och hälsade på moster och min nya kusin katten Simon. Jag hade lite möten och sedan begav jag och Janno oss hem med en något överpackad bil. Det hade varit minus 20 hemma under helgen så det var inte direkt varmt i huset. Vi slängde in en brasa och sedan iväg till Floby för att fira Siv på födelsedagen.

Tisdag och onsdag jobbade jag. I tisdags var Kjell ner för att hugga gran och vi fick en också eftyersom han hittade en finare till Floby - men den passade oss jättebra.

I onsdags gjorde vi skinka och klädde granen. Traditionell skinksmörgås till kvällsmål blev det. Granen blev toppenfin. På morgonen var jag ute och gick en promenad. JOgga funkar inte längre eftersom det är så pass mycket snö på skogsvägarna. Men skönt med luft. Och det är så tyst och stilla i skogen nu med snön.

Igår var vi ner till torpet på jullunch och sedan på kvällen kom Jannos familj hem till oss. Vi var rätt mätta men en skinksmörgås och lite godis slank ner. Och så spelade vi "Den försvunna diamanten". Kul.

All in all en avslappnad jul. Men till nästa år ska jag nog införa julklappsförbud. Satsa på födelsedagar istället. På jul är det kul att bara umgås. Jag och Janno avskaffade ju julklappar rätt tidigt. Vi ser till att köpa något tillsammans istället. I år blir det gammeldags elkontakter till nya sovrummet.

Nu ska vi strax åka till Floby och äta kalkon.