måndag, oktober 05, 2009

Busstur

Det var inget riktigt drag på Playa de Palma i lördags. Antingen är det för att turistsäsongen är nästan över eller så är det för mycket pensionärer. Vi åt på en restaurang som hade levande musik men det var den värsta service vi upplevt, och maten var minst sagt medioker. Vi strosade tillbaka och hittade Rat Pack Bar där en majorkansk trio spelade blues. Där tog vi en drink. Härlig stämning.

Igår blev det en lång stund på stranden och rätt lugnt. Åt kyckling till lunch vid poolen.

Idag åkte vi med en busstur. Först till Manacor där vi stressade igenom butiken. Jag hittade ett par örhängen men vi hann inte med att se hur pärlorna görs. Vidare till Hams grottan där vi efter vad som kändes son lång väntan schasades igenom rummen med droppstenar. Vackert men man hann liksom inte njuta av det. Och vid en underjordisk sjö blev det skådespel: Mozart och en gondol. Jisses.

Vidare för en snabbtitt i Puerto Cristo och en bit utanför åt vi lunch; gris och ugnsstek potatis med glass och kaffe med likör (eller var det likör med kaffe?). Vidare tillbaka så stannade vi vid en keramikaffär där det även gick att provsmaka 24 olika sorters likör. Skål.

Väl tillbaka på hotellet bytte vi om och gick ner på stranden där vi stannade tills jag blev rastlös. Nu te och smörgås sedan strandshopping.

Inga kommentarer: