onsdag, juli 15, 2009

Svenska Lottakåren jobbar på ny hemsida

Jag sitter och läser dokumentation runt Svenska Lottakårens nya hemsida. Jag har ju äran att sitta med i styrgruppen.

Det är ett spännande projekt men också ett väldigt stort projekt. Om man tittar resursmässigt så är det nog lika stort som det jag var med om under min tid som anställd på AstraZeneca där vi införde ett publiceringssystem för hela koncernen. Hemsidan för Svenska Lottakåren är inte like tekniskt komplicerat och mångfacetterat men projektet ska drivas i land med mycket färre resurser både i personer och pengar.

Tanken är att det ska bli smidigare att hantera sitt eget medlemsskap och att hemsidan genom tillförandet av ett community ska skapa gemenskap bland lottor över hela landet på ett sätt som vi märker efterfrågas men som den nuvarande hemsidan inte kan svara upp mot.

Hemsidan byggs i open source verktyget Drupal vilket gör att vi kan lägga pengarna på finliret istället för att köpa in ett system.

Det ska bli otroligt spännande att följa födelseprocessen och när det hela lanseras i början på nästa år (jo, det är så kort tidslinje vi jobbar mot) då kommer jag att vara stolt - hmm..mamma kanske jag inte kan kalla mig, men kanske gudmor...eller i alla fall fadder.

Inga kommentarer: