måndag, juni 04, 2007

Flott besök på Älvkarleö

I helgen var jag på Lottornas kursgård Älvkarleö Herrgård med Lottaöverstyrelsen på möte. Det var högt i tak och mycket diskussioner. Väldigt bra stämning.

Vid middagen kläckte vi en inte helt ny ide men fick hela styrelsen med på banan. Får se om den genomförs.

Efter middagen skulle vi ha lite skoj. Det enda vi visste var att vi skulle ha oämma kläder med oss. Vi blev uppdelade i fyra lag och skulle bygga en flotte. Älvkarleö Herrgård ligger ju bredvid en liten arm av Dalälven.

Jag, Anneli, Ulrika och Barbro drog igång. Vi hade fått fyra stora tunnor, en massa virke, snöre, såg och kniv. Vi byggde en plattform för tunnorna att vila på och sedan snurrade vi fast dem. Vi hade mellanrum mellan tunnorna i sidled så att vi kunde sitta grensle över varsin och därmed få bästa möjliga stöd för att kunna ta i med paddeln. Vi insåg att risken att trilla i fanns så skorna åkte av och i vissa fall mer än så.

Uppdraget var att paddla till andra sidan, ca 30 meter bort, ta ett vasstrå och paddla tillbaka. När startskottet gick rusade vi nerför den lilla slänten och i med flotten. Fick den inte riktigt av strandkanten men lyckades efter lite bökande. När vi kom igång med att ro hade de tre andra lagen i stort sett redan tappat i alla deltagare i vattnet.

Vi paddlade till andra sidan. Jag och Barbro balanserade lite vanskligt eftersom tunnorna inte var helt riktigt fastsurrade, men trillade i alla fall inte i. Vi fick till svängen, Barbro fick med sig ett vasstrå och vi började återfärden. Helt ohotade.

Halvvägs tillbaka slänger sig medlemmar ur ett annat lag i vattnet med sikte att sänka oss. De lyckades få i mig eftersom de kom bakifrån men Ulrika lyckades med framgång hålla bort sin attakerare genom att hytta med paddeln. Jag styrde upp flotten och lekte propeller tillbaka. Det andra laget fick skarpa tillsägelser och lämnade oss i fred. Vi tog oss i land och utropades som segrare.

Vi hade hysteriskt kul. Vattnet var inte så kallt heller.

1 kommentar:

Unknown sa...

Härligt att läsa att allt är som det ska i lotta-miljön! ;o)