söndag, januari 14, 2007

Det blåser en storm över Jorm

Det har blåst som sjutton idag. SMHI utfärdade en klass 3 varning - det starkaste de har. Norrmännen har döpt stormen till Per och den har under dagen dragit över Sverige.

Jag vaknade konstigt nog inte tidigt av stormen trots att den tjöt runt knutarna. Flera smågrenar låg över hela gräsmattan. vimpeln hade gått sönder och låg på backen. En hink hade blåst från trappen ut i trädgården.

När jag gick ut för att plocka upp vimpeln tog jag mig en titt runt och flera träd hade rasat i skogen - eller det som var skog tills Gudrun utarmade den. En gren från stora granen ramlade ner på granbersån. Plåtarna över sågspånsrännan fladdrade kraftigt och tre hade gett med sig. Två plåtar ovanpå hönshuset var också på rymmen.

Olle och Kjell skulle komma och titta på taket. Det fick såga träd och köra omvägar för att komma fram.

När jag sedan körde till Landvetter såg jag flera träd som låg över viltstängslen och några som hade sågats av för att de legat över körbanan. Massor av flyg var inställda, mitt blev bara försenat - till mitt stora förtret.

Väl i England så var det helt stilla. Snacka om kontrast.

Inga kommentarer: