tisdag, augusti 16, 2005

Ko på vägen

Som vanligt när jag satte mig i bilen för att köra hem så slog jag på radion och de hade precis en trafikvarning. Jag hörde inte riktigt vad de sa, bara ordet ko. De repeterade meddelandet och tydligen fanns det en ko på E22 i norrgående riktning vid Lund norra - precis dit jag var på väg.

Eftersom jag gillar kor så blev jag nyfiken. Jag har ju haft mina duster med skenande kor under min 10-åriga karriär som ladugårdspiga.

Jag höll god utkik åt alla håll när jag körde genom rondellen och på avrampen ner på motorvägen och började bli väldigt besviken för jag såg ingen ko. Efter några hundra meter såg jag den - mitt ute på en åker. Den hade tack och lov gått av vägen in på säkrare mark. I backspegeln såg jag en polis med blåljus som saktade in vid vägkanten.

Jag längtade så efter att få delta i jakten!

Inga kommentarer: